mandag 10. august 2009

Til hest, med buss og Harry Potter

Rideturen var fantastisk. Flott landskap med fjell i mange farger (blaatt, roedt, orange, groent, graatt), og mange spennende smaa landsbyer. Men vi ble utrolig slitne i baade knaer og rumper etter 7 timers riding begge dagene. Det var likevel verdt det. Julia syns det var spesielt spennende aa faa bo i en landsby. Jan Thomas syntes ogsaa det var veldig bra naar han fikk oppleve en lokal fotballkamp som startet akkurat da vi klatret av hestene.

Utpaa kvelden ble det fest i landsbyen siden det var nasjonaldagen. Baade store og smaa danset.

Julia maa skryte av Jan Thomas. Han hadde aldri vaert paa en hesterygg, likevel proevde han seg baade paa trav og galopp i loepet av turen. Og han falt ikke av en eneste gang :)

Da vi kom tilbake til Tupiza paa loerdag var planen aa ta toget videre mot La Paz. Men toget gikk ikke saa vi maatte hoppe paa en boliviansk nattbuss. Det var en utfordrende busstur: 16 timer paa humpete veier, tidvis fjellskrenter rett ned paa siden, unger som graater nesten hele natten gjennom, sporadiske busstopp hvor alle gaar av bussen mens vi ikke forstaar noen ting (matpause), ikke nok sitteplasser til alle saa noen sov i midtgangen, og temperatur paa ned mot null grader midt paa natta. Det var selvfoelgelig spennende, men til tider for spennende.

La Paz er verdens hoeyeste hovedstad (ca 4000 m.o.h). Det merkes. Selv Jan Thomas blir anpusten av noen meter i oppoverbakke.

I La Paz har vi utforsket byen og markedet og sett Harry Potter paa kino :o)

I dag tok vi bussen til Copacabana. Bussturen var veldig bra, men nervene til Jan Thomas hadde ikke helt godt av at bussen kjoerte opp paa en liten trelekter med en paahengsmotor paa ca 15 hestekrefter, som skulle ta oss over et sund. Men det gikk veldig bra!

Copacabana er en by i Boliva ved lake Titicaca. Veldig flott her. I morgen skal vi dra ut paa en oey og se litt inkahistorie (ettersom vi ikke har penger eller tid til aa rekke til Macchu Picchu). Vi gleder oss baade til baatturen og rundturen paa oeya.

4 kommentarer:

  1. Høres spennede ut med ridetur. Han har sikkert talentet etter sin far! Han hadde tre ridetimer på Ekeberg i sin ungdom, men av litt andre grunner enn hesteinteresse tror jeg....
    Men det førte ikke fram.
    (anonym)

    SvarSlett
  2. Er dere fortsatt i Bolivia. Burde jo oppsøkt noe av det FA har der. Fint sykehus, mange dagsentre og barnehjem. Si fra hvis dere vil ha noen adr. til der eller der hvor dere skal videre. Take care!
    Gidere!

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige mld paa bloggen vaar. Naa skal vi paa jeeptur i Saltoerkenen, ogsaa ender vi opp i Chile etter det. Saa har ikke mer tid i Bolvia denne gangen. Om de finnes noen FA prosjekter i Chile (f.eks. Valparaiso), saa hadde det vaert spennende og interessant.

    Hilsen Julia og Jan Thomas

    PS. Naa er det 364 dager til vi gifter oss :)

    SvarSlett
  4. Godt å høre livstegn fra dere. Skal sjekke adr i Chile på mandag. Din mormor savner dere, hun synes det blir stille i huset. Jan Harald har hentet sykkelvraket og vil prøve å sette sammen en sykkel som han kan bruke. Det er veldig skiftende vær her hjemme, men 14. august var fin og varm :-) Får håpe det blir sånn neste år også. Klem fra oss gamle :-)

    SvarSlett